Er mytene sanne om Cola zero?

  • 22.10.2014 - 22:49

Jeg har lenge fått hørt mye rykter og snakk om at stoffet Aspartam som er i Cola zero og andre light brus er farlig. Det at stoffet er kreftfremkallende i store mengder. I følge ernæringsfysiologer og andre kilder som Wikipedia er det ikke funnet noe forbindelse mellom kreft og Aspartam. Så spørsmålet ligger ved hva som er sant. Mytene om at det er farlig eller det som sies hos en del ernæringsfysiologer.
Det eneste jeg har fått hørt flere ganger er at cola generelt skader skjelettet.


Vet dere noe om dette?

C.S
 

Tiz.no

22.10.2014 kl. 23:23
Hei,

Myten om at aspartam i de mengder man finner i lettbrus er kreftfremkallende er usanne. Aspartam er et av de tilsetningstoffene som har blitt forsket mest på, og ingen link mellom aspartam og kreft er funnet i mennesker. Ekstreme mengder (tilsvarende flere hundre cola-flasker per dag) har vist seg å danne kreft i rotter. Sett i mennesklig sammenheng må man altså drikke flere tusen liter cola per dag (som i seg selv er dødelig) for å få i seg en skadelig mengde aspartam.

Coca Cola Zero benytter også stoffet Acesulfam K som søtningsmiddel, I svært store konsentrasjoner i rotter er det funnet en link her mellom insulinforstyrrelser og Ace K, men også her må umennesklige mengder lettbrus til for å bære noen som helst risiko.

Myten om at lettbrus er skadelig på grunn av aspartam og søtningsmidler er altså usann å du kan trygt drikke Cola Zero - men såklart, som med alle andre typer brus er det ikke sunt med for mye - så hold det moderat. Selv drikker jeg ca 3 liter zero om dagen, og er nok i det ekstreme skiktet, men har gjort det i snart 10 år uten å få kreft. :-)

Sånne myter kryr det av overalt, bare sjekk denne om oksesperm i red bull! xD http://tiz.no/har-du-drukket-oksesperm-uten-a-vite-det/

chrissieste

22.10.2014 kl. 23:34
Tiz.no: Takk for din kommentar! Ja drikker mye cola zero selv. Kanskje ikke like mye som deg hehe, men drikker noen glass hver dag. Eneste som skremte meg en dag var en artikkel om at noen hadde dødd av cola pga skjelettet ble ødelagt, men vet ikke om dette gjelder alle eller bare en engangstilfelle. Men det sto også at det måtte til over 4 liter om dagen for at man skulle være i faresonen så (: Haha, oksesperm faktisk!
chrissieste

Jente på 24 år som bor for tiden i Trondheim. bloggen går på litt av hvert. Mine opplevelser, oppskrifter, tips, produkter, erfaringer, interesser og om min hverdag med sykdommen fibromyalgi.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits Steg 4: Legg inn koder for kategori og ar