hvordan unngå å havne i luksusfellen

  • 04.11.2015 - 19:38

Det er lett å bruke penger man ikke har og da er det fort man ender opp med noen ekstra regninger her og der.... Jeg har aldri vært oppi denne situasjonen, men veldig nær og jeg kjenner en del som fort blir blakk på noen uker eller må bruke et kredittkort for å overleve resten av måneden. Hvor så fører det hen til slutt? Jo luksusfellen. Det er utrolig hvor mye rikere man kan føle seg bare på å kutte ned på visse ting og kostnader.

Bare se her!

Kjøp inn mat for hele uken


Det her med å kjøpe inn mat hver eneste dag kan fort komme ut av kontroll og du ender ofte med å bruke mer penger enn nødvendig og kaste mat som har gått ut på dato. Kjøp inn mat f.eks på en mandag og kjøp inn mat innen en viss sum som skal holde ut uken. Noen ganger kan middagen bli til rester og da kan man fint spise det dagen etterpå eller noen dager senere. Unngå helst å spise ute. En liten middag ute her og der kan fort bli 500 kr måned....om ikke mer.

Dropp spotify og netflixDet suger jo penger hvis man har dårlig råd fra før av. Har aldri hatt et behov for det ene eller det andre. Laster som regel ned sanger fra en app eller fra youtube. Filmer og serier kan man heller se på popcorn time eller laste ned fra kat og piratebay. Subs finner du på Subscene.com

Kjøp klær på ebay eller på salg i lokal butikk


Kjøper du klær om det så er 2 eller 3 plagg så kan det fort bli en 1000 lapp der altså. Jeg kjøper som regel klær som er på salg og da sparer jeg en del penger og ender opp med flere plagg enn forventet. Er ganske greit å kan handle mye for så "lite".

Velg et billig mobil abonnement med lite GB dataDet med å ha et behov for å ha mye mobildata er bare tull... Jeg bruker ikke 1 GB i måneden engang og jeg er mye på nett. Har du tilgang til wifi så bruk heller det og man trenger ikke å være tilgjengelig på nett 24/7. Det er hva man har telefon og meldinger til :)

Hakk ned på alkoholbruken og festingMan trenger ikke å feste hver helg for å ha det morsomt. Det går an å sette seg ned med kjæresten eller noen venner og bare chille med en film eller noe. Hvis du føler du har et behov drikke og feste hver helg kan du jo kjøpe en flaske av noe som kan holde til flere ganger som f.eks vodka. Det blir fort dyrt å drikke og dra ut på byen med både inngang og skyss. Kan være noe å tenke på. Et lite tips er å drikke en del før du drar ut på byen så du slipper å bruke mye penger på alkohol ute.

Dropp treningsenteret og tren heller hjemme


Det koster å trene på et treningsenter om det så er bare 200 kr i måneden så er det mye i lengden og for de pengene kunne du lett spart opp til en bolig eller en bil. Nå til dags finnes det veldig mange forskjellige apparater og utstyr man kan bruke til hjemmebruk og det finnes også videoer på spill og nett man kan følge til hjelp for enkelte øvelser og treningsmetoder med både uten og med utstyr.Der har du noen tips på hva du kan gjøre for å både spare og unngå luksusfellen :)
Håper dette innlegget var til hjelp.

♥C.S

missmommy.blogg.no

04.11.2015 kl. 19:53
Artig blogg! Her var det mange gode tips og inspirasjon! Nyt kvelden kjære deg!

Bunny Trash

04.11.2015 kl. 20:46
Å kjøpe frukt og grønt på mandag som man skal bruke på søndag byr meg imot - jeg er utdannet kokk.

Mitt tips til en god økonomi er å følge budsjett :)

Fin blogg!!

Mvh

chrissieste

04.11.2015 kl. 21:06
Bunny Trash: nei grønnsaker er kanskje noe man ikke burde kjøpe flere dager før bruk. Enig der :) takk!

chrissieste

04.11.2015 kl. 21:07
missmommy.blogg.no: tusen takk ! Takk, det samme :))

missmommy.blogg.no

04.11.2015 kl. 21:07
Hjertlig😀
chrissieste

Jente på 24 år som bor for tiden i Trondheim. bloggen går på litt av hvert. Mine opplevelser, oppskrifter, tips, produkter, erfaringer, interesser og om min hverdag med sykdommen fibromyalgi.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits Steg 4: Legg inn koder for kategori og ar