Tips mot migrene

  • 31.12.2015 - 12:30


Jeg sliter med migrene og det går dessverre utover mine hverdager. Det er noen ganger det blir for mye og noen ganger der jeg faktisk kan få til å fungere ved hjelp av noen enkle metoder, så for dere som sliter med dette eller får det noen ganger, her er noen tips :)

Drikk mye vann
Noen ganger kommer anfallene av at du ikke har fått i deg nok veske så da er det viktig å drikke så mye vann som mulig. Det hjelper nesten med en gang til meg noen ganger! Prøv å unngå å drikke veldig kaldt vann, det er lettere å drikke mye vann når det ikke er iskaldt.

Ha det mørkt rundt deg
Når man har migrene tåler man nesten ikke lys før man må knipe igjen øyene, så prøv å ha det mørkt rundt deg med lite lys som mulig. Jeg vet ikke hvor mange ganger dette ha reddet meg fra av å bli enda verre.


Få litt frisk luft
Hvis det er noe jeg har merket gjennom årene er det at hvis det er for varmt eller for lite luft blir jeg megadårlig. Det hjelper sinnssykt mye med frisk luft! Du føler deg nesten bedre med en gang. Noen ganger funker det ikke like godt, men dette er en veldig fin metode for å unngå å bli verre enn det man er.


Vær rolig
Er du i aktivitet mens du har migrene så blir du nok sannsynligvis verre. Jeg blir dårligere av å bevege meg mens jeg har migrene. Jeg må legge meg ned og slappe av. Det er veldig viktig for å bli bedre. 

Spis noe
Noen ganger kommer migrene av at man har for lite blodsukker og da burde man spise noe om det så bare er et eple.


Ta paracet eller imigran
Dette er noe jeg bruker å ta hvis det er krise eller om jeg var veldig ondt og vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Paracet hjelper i noen tilfeller om det ikke er så ille, men er det ille tar jeg som regel en imigran tabelett som jeg får ifra legen. Har du ikke mulighet til å få imigran burde du ta dette opp med legen.

Ting du bør unngå
Hvis det er noe som jeg vet aktiverer migrene så er det koffein og alkohol (spesielt rødvin)
Jeg får som regel migrene mest rundt pms tiden og i enkelte tilfeller, men hvis det er noe jeg holder meg unna så er det rødvin altså.
Det som er litt komisk er at koffein kan også hjelpe mot migrene så det funker noen ganger veldig godt med paracet med koffein i seg.

Håper dette var til hjelp!
♥C.S

Marie Oma

31.12.2015 kl. 12:43
gode tips det der, som absolutt hjelper! Godt nyttår :-)

Eline Nordli -

31.12.2015 kl. 15:34
Tror mange av tipsene kan gjelde andre typer hodevondt og, gode tips. :-)

chrissieste

31.12.2015 kl. 17:00
Marie Oma: hehe takk, godt nyttår :D

chrissieste

31.12.2015 kl. 17:01
Eline Nordli: noen av de hvertfall :) takk!

Cecilie Roxanne Kristoffersen

01.01.2016 kl. 18:28
hei søta, en ting som eg ha hørt funk e å sett piercing i den flippen som stekk ut framfør øre inngangen, you know what i mean, husk ikke sånn i farta ka de heit, men poenget e at de e et akupulktur punkt, har ei veninna som satt piercing der å ho ha slete i mange år me anfall nesten kvar dag, å etter ho fækk den e ho så å sei fresk :)
chrissieste

Jente på 24 år som bor for tiden i Trondheim. bloggen går på litt av hvert. Mine opplevelser, oppskrifter, tips, produkter, erfaringer, interesser og om min hverdag med sykdommen fibromyalgi.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits Steg 4: Legg inn koder for kategori og ar