Flatere mage sa du?

  • 03.03.2016 - 13:54

God morgen. Jeg vet ikke med dere, men jeg synes det er utrolig godt de dagene man bare våkner og ser seg i speilet og har DEN flate magen liksom, men så kommer det problemet vi flest opplever der vi etter noen få måltider ikke har den flate magen lenger og dere vet hva det kommer av ja? LUFT. 

Det er en veldig normal sak, men den er langt ifra morsom. Vi har nesten oppblåst mage hver dag og det synes kanskje bedre på noen enn andre og jeg kjenner veldig til dette problemet, men samtidig er det oss selv som legger best merke til dette. Så istedenfor å trene meg ihjel har jeg prøvd å finne fram noen tips til hvordan man kan unngå denne oppblåste magen og det ligger selvfølgelig i kostholdet så det må da endres.Frokost
Start dagen med noe som gir deg mye fiber. En god frokostblanding kanskje. Iallefall noe som gir magen ditt et stort kick som da hjelper magen din å holde seg aktiv hele dagen og gir en god fordøyelse. Helst 2 forskjellige typer fiber samtidig. Uoppløselig og oppløselig fiber.

Kaliumrik mat
Mat som bananer og poteter hjelper kroppen å bli kvitt overflødig vann, noe som da skal krympe midjen din. Hvis 2 mineraler som kalium og natrium er i ubalanse kan det dannes ekstra væske i kroppen. For å gjennopprette denne balansen må du øke kalium inntaket veldig mye med å spise mye frukt og grønt hver dag. Så etter at balansen i fordøyelsesystemet er gjennomrettet blir det overflødige skylt ut og dermed mindre oppblåsthet.

Vann
Drikker du nok vann støtter du de andre måtene for å unngå å bli oppblåst på. Det kan f.eks hjelpe til med den fiberike frokoster med å trekke væske inn i tarmen og dermed løse opp forstoppelse.
Mat du bør unngå
Noe mat kan også være lurt å unngå for å ikke få oppblåst mage. Natrium hjelper kroppen med å holde på vannet så mat med mye natrium kan være greit å unngå. Prøv å ikke salte maten så mye. Å spise eller drikke raskt kan gjøre at du svelger mye luft som da kan gjøre deg oppblåst så ta deg god tid med maten og det! Mye drikke med kullsyre kan også være greit å unngå.

Det er enkelte søtningstoffer kroppen ikke klarer å fordøye som fines i smaktilsatt vann og i lavkarbo og sukkerfri mat. Dette kan gi luftproblemer. 
Noen av stoffene du bør unngå er 
sorbitol, mannitol, xylitol og laktitol.


Kilder (www.kk.no)
Der har du noen tips du kan følge om du vil unngå å se oppblåst ut. Jeg skal i allefall prøve meg på noen av disse tipsene fremover og se hva som skjer :)
-C.S

 

Oda

03.03.2016 kl. 13:55
Kjempe bra innlegg! laget et innlegg om flat mage selv i dag :) ta gjerne en titt

chrissieste

03.03.2016 kl. 13:58
Oda: Takk! Ja det kan jeg gjøre vettu ^^

Søtmonsen :))

03.03.2016 kl. 17:32
Veldig bra innlegg ^^ Mange bra tips her :)

chrissieste

03.03.2016 kl. 20:36
Søtmonsen ): Litt dritt for meg da som sliter med laktose. Blir jo gassy uanz xD Men kan jo prøve ut disse tingene og se om det hjelper på kanskje ^^
chrissieste

Jente på 24 år som bor for tiden i Trondheim. bloggen går på litt av hvert. Mine opplevelser, oppskrifter, tips, produkter, erfaringer, interesser og om min hverdag med sykdommen fibromyalgi.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits Steg 4: Legg inn koder for kategori og ar