Slik holder du oversikt over pengebruket ditt

  • 19.07.2016 - 21:38

Dette var noe jeg ikke var så flink på før. Jeg brukte penger som jeg ville etter utgiftene var betalt, men så vart det gode liv litt trangere. I januar flyttet jeg til en annen leilighet sammen med bestevenninnen min og der ble utgiftene et par 1000 kroner mer i måneden. Jeg prøvde å leve som jeg gjorde tidligere etter utgiftene var betalt, men da var det som pengene fløy ut av hendene og jeg visste ikke hvorfor og hva jeg brukte pengene på så jeg startet med et månedsbudsjett. Jeg begynte å skrive opp mine faste utgifter og legge til andre utgifter jeg kom sikkert til å bruke penger på den måneden og det hjalp meg veldig mye med å holde oversikt og i tillegg fikk jeg brukt penger på det jeg ville og trengte og ikke bare bli blakk helt uten videre. Hvis det er noe jeg har lyst til å gjøre eller lyst på så legger jeg av penger til det hver måned og det er en veldig fin måte å spare på også.

Piggybank and calculator. Isolated on white background

Det å spare er ganske greit av tanke på hvis det er noe som er dyrt man har lyst på som f.eks bil, leilighet, kirurgi, ferietur, møbler, konsoller, speilreflekskamera osv. Det å legge av litt mindre penger til enten mat eller klær kan gjøre mye bare på selve sparingen. Noe å tenke på! :)

Så vil man heller ikke havne i luksusfellen! Glad jeg ikke har kredittkort for å si det sånn.
♥C.S

Søtmonsen :))

19.07.2016 kl. 22:28
Takk for supert tips :D Jeg er super dårlig med penger.. Og nå som jeg skal bli student blir det enda mindre råd x.x

chrissieste

19.07.2016 kl. 22:37
Søtmonsen ): Uff :( da burde du virkelig ordne et budsjett! Hjelper mye på ^^
chrissieste

Jente på 24 år som bor for tiden i Trondheim. bloggen går på litt av hvert. Mine opplevelser, oppskrifter, tips, produkter, erfaringer, interesser og om min hverdag med sykdommen fibromyalgi.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits Steg 4: Legg inn koder for kategori og ar