Hvorfor jeg sminker meg

  • 08.09.2016 - 19:30

Dette er noe jeg lenge har tenkt på å skrive et innlegg om. Det handler ikke bare meg generelt, men også andre jenter. Det blir ofte missforstått om HVORFOR vi sminker oss. Hva er grunnen liksom. Mange tror jo det er for gutter. Det at man skal se bra ut for dem. Det er jo sikkert noen der ute som sminker seg for dem, men de fleste sminker seg faktisk for seg selv og for andre jenter. Vi vil tilpasse oss samfunnet. Føle oss bra nok rundt andre. Føle oss komfortabel og mindre usikker. Man kan si at man har godt selvbilde, men om du skjuler ditt naturlige ansikt daglig vil jeg ikke kalle det et bra selvbilde. Jeg kan selv innrømme at mitt selvbilde kunne vært bedre. Jeg synes ikke jeg selv er stygg, men føler meg finere med sminke. Jeg mener det er mer press idag enn det var før når det kommer til sminke. Brynene skal brukes mer tid på, hudtonen skal brukes mer tid på, øyenskyggen skal brukes mer tid på. For å få gjort alt dette bra nok kreves det visse produkter og en god del sminkesett. Gjett om det blir dyrt i lengden.Dette er ikke noe man må, men føler man blir påvirket av siden det er blitt flere sminkevideoer der ute og en gruppe der alle deler sine daglige look som man blir misunnelige på. Jeg selv ønsker å bli bedre på å sminke meg og det har jeg blitt, men kan bli bedre. Vi jenter føler som regel at vi trenger en slags godkjennelse av andre jenter og det kan fort bli for mye hos gutter. Det er utrolige mange som ikke liker at en jente sminker seg ukjennelig. At de doser seg ned med alt for å se feilfri ut. Det blir liksom alt for unaturlig for dem og de har jo egentlig rett? Jeg ser for meg fremtiden der alle ser ut som en helt annen versjon av seg selv, der guttene og jentene blir lurt og får et sjokk når sminken går av. Det er allerede blitt sånn for noen og mer blir det. Jeg tenker at det er greit å fremheve sitt utsende med sminke, men det blir noe annet når man skal skjule seg selv med alt den driten mange påfører nå til dags. Hva tenker du om dette?
♥C.S

Søtmonsen :))

08.09.2016 kl. 20:40
Jeg MÅ ha mascara på hver dag om jeg skal ut døra. Noen ganger har jeg det ikke på om jeg vet jeg ikke skal ut :P Men har som regel på det og eyeliner under på våtlinjen. Ellers bruker jeg ikke noen annen sminke, fordi jeg ikke kan noe om det xD

chrissieste

09.09.2016 kl. 15:07
Søtmonsen ): Sånn ja, hmmm :o Kanskje se litt på sminkevideoer eventuelt? :)

Søtmonsen :))

09.09.2016 kl. 16:03
Hehe, jeg er litt lat og da xD Gidder ikke lære meg xD

chrissieste

12.09.2016 kl. 13:30
Søtmonsen ): Haha, daaa blir det vanskelig x)
chrissieste

Jente på 24 år som bor for tiden i Trondheim. bloggen går på litt av hvert. Mine opplevelser, oppskrifter, tips, produkter, erfaringer, interesser og om min hverdag med sykdommen fibromyalgi.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits Steg 4: Legg inn koder for kategori og ar