Hvorfor mobbing har blitt verre

  • 24.11.2016 - 22:30

Det er mange i verden som har blitt mobbet da de var yngre på skolen og utenfor skolen. Mange av de jeg kjenner har blitt mobbet da de gikk på barneskolen.  Jeg er også av en av de som har blitt mobbet i den tiden. Noen har sikkert opplevd at mobbingen ikke tok slutt før de begynte på videregående eller etter videregående. Jeg vet at Norge er kjent for å være en av de landene der unge blir mobbet mest og man skulle egentlig ha håpet på at det skulle ha gitt seg gjennom årene, men dessverre blir det bare mer og mer ut av det. 


[Bildet er tatt fra google]
Nå til dags er det lettere å mobbe. Det har blitt større utvikling siden den gangen da jeg var liten. Det er blitt mer normalt at mobbing utgjør seg på sosiale medier og ikke lenger bare på skolen. Før var det bare å dra hjem etter skolen var slutt og så ble det en pause fra mobbingen, men nå er det som det følger deg overalt om du har tilgang til nette. Mobbing i seg selv er jo alt fra at man er fysisk voldelig mot gjentatte ganger, baksnakking, utfrysing, stygge kallenavn og det å bare behandle noen dårlig over lengre tid. Det er til og med mennesker som ikke engang merker at de mobber noen. Det finnes til og med arbeidsplasser der det er folk som blir mobbet. Heldigvis er det blitt mer strenge regler iforhold til dette, men det stopper likevel ikke verden med å behandle noen dårlig så fort som de får muligheten til det. Det finnes alltids "loopholes" der mobbere utnytter sjansene de får. 

Skadene mobbingen gjør med folk. Det som er så trist med dette er hva det gjør med folk i ettertid. Noen blir veldig usikre på seg selv, noen får store psykiske problemer, noen blir slemme mennesker, noen mister selvtilliten. Jeg mistet selvtilliten og fikk psykiske problemer og det kan jeg trygt si. Dette er skader som tar tid å reparere. Noen blir aldri helt reparert og det kan ta opp til flere år før disse menneskene kan begynne å være seg selv igjen og føle seg komfortabelt med det. Du har jo selvfølgelig de som også skal bli mye bedre enn sine tidligere mobbere og ender opp med en dritbra jobb og skikkelig fin partner osv. Det er jo forskjellig mobbing kan gjøre med oss som mennesker. Noen kan til og med ikke få noen skader av mobbingen og lever et normalt liv uten at det har noe å si. Oftest vil jeg si dette er gutter. Vi jenter tar oss mer nær av ting har jeg merket.

Det er trist at det skal være sånn her. Jeg håper mine fremtidige unger ikke opplever det samme som meg og som alle de andre som har opplevd noe av det verste i livet. Jeg håper også på at de som har muligheten til å gjøre noe med saken hjelper til.

♥C.S

Sarajaneeth

25.11.2016 kl. 11:59
Åh 🙁 ja det er en skikkelig dritt ting !!! Jeg håper også det utvikler seg til det bedre i fremtiden :( ... flott innlegg å viktig tema

chrissieste

25.11.2016 kl. 22:55
Sarajaneeth: Jeg også :( Tusen takk <3

Janne

25.11.2016 kl. 22:21
er så enig. det er forferdelig. vil nesten ikke ha barn i frykt om dette. skjønner ikke hvordan folk har hjerte til å være slik mot andre. så trist å høre at du har opplevd dette <3

chrissieste

25.11.2016 kl. 22:58
Janne: Huff ja, Frykter det veldig :/ Skjønner ikke jeg heller... Det varte heldigvis ikke så lenge, men lenge nok til at det tok skade :<
chrissieste

Jente på 24 år som bor for tiden i Trondheim. bloggen går på litt av hvert. Mine opplevelser, oppskrifter, tips, produkter, erfaringer, interesser og om min hverdag med sykdommen fibromyalgi.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits Steg 4: Legg inn koder for kategori og ar