Hva det vil si å være Gudforelder

  • 13.07.2017 - 18:41

Dette er et tema jeg har vært nysgjerrig på lenge. Har aldri fått hørt så mye om hva det vil si å være Gudmor annet enn at man være med å veilede barnet til foreldrene og skal gi gaver ved bursdager osv. Har også fått hørt at de som blir Gudmor og Gudfar skal være de som tar varen på barnet hvis foreldrene dør. I tillegg har jeg fått hørt at det skal være maks 4 som blir valgt til å være Gudforelder. Noe av dette er faktisk ikke sant.


(Bilde tatt fra google)

Etter mye undersøkelser om hva Fadder er og hva Gudmor er så fikk jeg endelig vite forskjellen. I dags dato er Faddere de som bevitner dåpen og de som blir bedt om være med å gi barnet en kristelig opplæring. De fleste bruker Faddere til å delta i barnets liv og være med på å veilede og gi mye kjærlighet til barnet. Forskjellen altså på selve Gudforelder og Faddere er at de som bærer barnet i dåpen blir Gudforelder og Faddere er de som bevitner dåpen til barnet ved døpefonten blir Faddere. Det kan også holdes en privat avtale mellom Faddere og Foreldrene om at man overtar omsorgen av barnet hvis Foreldrene dør, men dette er noe som blir gjort om det er ønskelig. Man legger som regel i testamentet hvem man ønsker skal overta omsorgen, men det trenger nødvendigvis ikke å være Faddere eller Gudforelder. Selve Fadderansvaret dreier seg om barnets verdier og det å være der for barnet. Det er heller ingen grenser på hvor mange Faddere man kan ha, men i de fleste tilfeller er det ikke normalt å ha flere enn seks. Faddere kan bidra med å feire dåpsdagen som en litt annerledes bursdag. De kan også sende barnet bøker og musikk som inneholder kristent innhold, men de som ikke er kristen gjør altså ikke dette. De fleste velger som regel Faddere i familien eller nære venner man føler kam bety noe positivt for barnet og kommer til å være en del av oppveksten og vil barnets beste.


(Bildet er tatt fra google)

Jeg har jo i flere år tenkt på dette og hvordan jeg vil gjøre det når jeg får barn og det er ikke sånn at jeg ser for meg at det blir så mange flere år til så da er jo dette på en måte noe man begynner å tenke mer på siden det er viktig å vite hva alt dette egentlig innebærer for meg og mitt barn. For min del er det veldig viktig at de jeg velger som Faddere kommer til å være der for mitt barn og ikke bare stiller opp på kun bursdager. Jeg er ikke Fadder for noen enda da, men siden jeg tenker sånt om mitt barn så gjelder det også fra min side at det er sånn det skal være. Noen glemmer bort hva det vil si å være Fadder og Gudforelder og blir bare beæret når de blir spurt, men tenker ikke over hva slags ansvar man får med det. Kjenner dessverre til en del folk som er skuffet over valgene sine... Det er kjipt at noen opplever det sånn og angrer på valgene i ettertid. Derfor er det viktig å tenke over det man gjør og se for seg om den personen kommer til å være der med tiden eller ikke.


Visste dere alt dette?
♥​C.S

 

chrissieste

Jente på 24 år som bor for tiden i Trondheim. bloggen går på litt av hvert. Mine opplevelser, oppskrifter, tips, produkter, erfaringer, interesser og om min hverdag med sykdommen fibromyalgi.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits Steg 4: Legg inn koder for kategori og ar