Oppskrift for hjemmelaget indisk

  • 16.07.2017 - 15:59

I går laget jeg min hjemmelagde indiske oppskrift som er en oppskrift som er inspirert av flere typer oppskrifter som jeg vil si er en kombo mellom Butter chicken og Tikka masala. Så tenkte jeg at jeg skulle dele denne oppskriften med dere da og vil anbefale den på det sterkeste :)



Marinade:
750 Gram Kyllingfilet
1 SS Ingefærkrydder
2 Båter hvitløk
1 SS Garam masala
1 ts Chili krydder
1 ts Sitronsaft
3-4 SS Naturell yoghurt
1/2 SS Malt koriander
1 SS Paprika krydder

Saus:
2 Laurbærblad
1 Kanelstang
2 Båter hvitløk
1 SS Ingefær
150 Gram smør
1 SS Sukker
1 ts Salt
1 SS Tomatpurè
1 Boks hakkede tomater
2 dl Kremfløte
2 SS Naturell yoghurt
1 SS Garam masala
1 SS Tandoori krydder
1/2 SS Chili krydder
1 ts Sitronsaft
1 SS kraft fra marinade



Steg 1: Kutt opp kyllingen i litt store terninger, men ikke for store. Etter dette er gjort tar du fram en bolle og blander sammen marinaden. Start med yoghurten også tilsetter du alt annet ettersom og blander det bare med en Spiseskje. Legg deretter kyllingen oppi bollen og bland. Så skal den stå kaldt og marinere seg i ca 1 time før steking. Når du skal steke kyllingen anbefaler jeg å bruke sånne tre grillspyd som du trer kyllingen på også bruker du en stekeplate eller en ildfast form som du legger spydene på.

Kyllingen stekes på 220 grader i ca 20 min i midten av ovnen.



Steg 2: Mens kyllingen stekes (og muligens risen kokes) begynner du med sausen. Start med å legge litt smør i en stekepanne og stek Laurbærblad og Kanelstang i pannen på mellomvarm varme. Mens du gjør dette er det bare å begynne på selve sausen som krever at du tar fram en kasserolle.


Steg 3: Start me 150 gram smør som du smelter i kasserollen. Deretter legger du til ingefæren og hvitløken. Dette freses mens du begynner med å tilsette krydderet. Så er det bare å ta bort laurbærbladet og kanelstangen fra stekepanna og tilsette smøret fra pannen til kasserollen. Tilsett deretter sitronsaft og tomatpurè. Bland og deretter skal de hakkede tomatene legges oppi. Nå anbefales det å bruke en stavmikser for å fjerne alt ut av klumper og sånt i sausen, men hvis du ikke har det tilgjengelig er det bare å la være. Etter tomatene så tilsettes fløten og yoghurten. Mens dette koker tas kyllingen ut av ovnen. Den krafta som nå har lagt seg under kyllingen nå skal du tilsette i sausen. DA er det bare å legge kyllingen oppi sausen og rør om og om ønskelig tilsetter du fersk koriander i toppen :)

Og da var det ferdig! En god og indisk mat tilpasset for 2 porsjoner, eller 3 for de som ikke er like matvrak som meg :) Krydderet som brukes i maten her som f.eks chili kryddet, tandoorikrydderet og garam masala anbefales å skaffes på butikker som har utlanske matvarer. Det er for at man skal få den gode indiske smaken som ikke er "fake" på en måte.


Håper dette var til hjelp og at oppskriften prøves! Vil gjerne vite hvordan det smaker for dere. Spør om det er noe dere lurer på angående oppskriften :)

♥C.S

Janne

16.07.2017 kl. 21:31
åå så deilig:D

chrissieste

17.07.2017 kl. 14:45
Janne: Ja, bedre enn andre oppskrifter jeg har prøvd så bare prøvde meg fram til det jeg føler hadde blitt bra så burde prøves :D
chrissieste

Jente på 24 år som bor for tiden i Trondheim. bloggen går på litt av hvert. Mine opplevelser, oppskrifter, tips, produkter, erfaringer, interesser og om min hverdag med sykdommen fibromyalgi.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits Steg 4: Legg inn koder for kategori og ar