Oppskrift for hjemmelaget indisk

  • 16.07.2017 - 15:59

I gr laget jeg min hjemmelagde indiske oppskrift som er en oppskrift som er inspirert av flere typer oppskrifter som jeg vil si er en kombo mellom Butter chicken og Tikka masala. S tenkte jeg at jeg skulle dele denne oppskriften med dere da og vil anbefale den p det sterkeste :)



Marinade:
750 Gram Kyllingfilet
1 SS Ingefrkrydder
2 Bter hvitlk
1 SS Garam masala
1 ts Chili krydder
1 ts Sitronsaft
3-4 SS Naturell yoghurt
1/2 SS Malt koriander
1 SS Paprika krydder

Saus:
2 Laurbrblad
1 Kanelstang
2 Bter hvitlk
1 SS Ingefr
150 Gram smr
1 SS Sukker
1 ts Salt
1 SS Tomatpur
1 Boks hakkede tomater
2 dl Kremflte
2 SS Naturell yoghurt
1 SS Garam masala
1 SS Tandoori krydder
1/2 SS Chili krydder
1 ts Sitronsaft
1 SS kraft fra marinade



Steg 1: Kutt opp kyllingen i litt store terninger, men ikke for store. Etter dette er gjort tar du fram en bolle og blander sammen marinaden. Start med yoghurten ogs tilsetter du alt annet ettersom og blander det bare med en Spiseskje. Legg deretter kyllingen oppi bollen og bland. S skal den st kaldt og marinere seg i ca 1 time fr steking. Nr du skal steke kyllingen anbefaler jeg bruke snne tre grillspyd som du trer kyllingen p ogs bruker du en stekeplate eller en ildfast form som du legger spydene p.

Kyllingen stekes p 220 grader i ca 20 min i midten av ovnen.



Steg 2: Mens kyllingen stekes (og muligens risen kokes) begynner du med sausen. Start med legge litt smr i en stekepanne og stek Laurbrblad og Kanelstang i pannen p mellomvarm varme. Mens du gjr dette er det bare begynne p selve sausen som krever at du tar fram en kasserolle.


Steg 3: Start me 150 gram smr som du smelter i kasserollen. Deretter legger du til ingefren og hvitlken. Dette freses mens du begynner med tilsette krydderet. S er det bare ta bort laurbrbladet og kanelstangen fra stekepanna og tilsette smret fra pannen til kasserollen. Tilsett deretter sitronsaft og tomatpur. Bland og deretter skal de hakkede tomatene legges oppi. N anbefales det bruke en stavmikser for fjerne alt ut av klumper og snt i sausen, men hvis du ikke har det tilgjengelig er det bare la vre. Etter tomatene s tilsettes flten og yoghurten. Mens dette koker tas kyllingen ut av ovnen. Den krafta som n har lagt seg under kyllingen n skal du tilsette i sausen. DA er det bare legge kyllingen oppi sausen og rr om og om nskelig tilsetter du fersk koriander i toppen :)

Og da var det ferdig! En god og indisk mat tilpasset for 2 porsjoner, eller 3 for de som ikke er like matvrak som meg :) Krydderet som brukes i maten her som f.eks chili kryddet, tandoorikrydderet og garam masala anbefales skaffes p butikker som har utlanske matvarer. Det er for at man skal f den gode indiske smaken som ikke er "fake" p en mte.


Hper dette var til hjelp og at oppskriften prves! Vil gjerne vite hvordan det smaker for dere. Spr om det er noe dere lurer p angende oppskriften :)

♥C.S

Janne

16.07.2017 kl. 21:31
s deilig:D

chrissieste

17.07.2017 kl. 14:45
Janne: Ja, bedre enn andre oppskrifter jeg har prvd s bare prvde meg fram til det jeg fler hadde blitt bra s burde prves :D
chrissieste

Jente p 24 r som bor for tiden i Trondheim. bloggen gr p litt av hvert. Mine opplevelser, oppskrifter, tips, produkter, erfaringer, interesser og om min hverdag med sykdommen fibromyalgi.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits Steg 4: Legg inn koder for kategori og ar