Christina Stenersen

Veggis?

 • Skrevet 30.11.2016 klokka 21:05
 • Kategori: Mat

I dag da jeg var å handlet meg mat merket jeg at en god del av det ble vegetarmat. Det var ikke helt gjennomtenkt egentlig. Jeg kom over maten og fant den interessant. Det er noe som er laget av erteprotein og er helt uten soya. Jeg aner ikke om dette er godt eller ikke, men det er jo alltids morsomt å prøve ut nye ting? Jeg har faktisk tenkt på det lenge at jeg skulle egentlig hatt noen dager i uken der jeg ikke spiser kjøtt til middag. Jeg husker det var et program på tvn engang der de sa at de anbefalte å ha noen dager der man ikke spiste kjøtt. Du får i deg nok proteiner uten å må trenge alt det fettet og karbohydratene.


Blir det flere produkter som dette som kommer så er det nesten som man skal vurdere å bli veggis haha. Iallefall til en viss grad! Kylling er noe jeg er veldig glad i da så tror faktisk det kommer til å bli det verste å skulle ha sluttet med... Det tror jeg nesten at jeg ikke blir å droppe. Dette er jo ikke snakk om å slutte med kjøtt på noe vis fordi jeg er i mot å spise dyr, men jeg vet at det er ikke bra for oss å spise for mye av det.

Kunne dere tenkt dere å blitt veggis?
♥C.S

 

Ostesmørbrød med egg

 • Skrevet 28.11.2016 klokka 19:20
 • Kategori: Mat

En god stund siden jeg har kommet med noe frokost oppskrift og tenkte å dele en ny oppskrift med dere. For å være ærlig ser denne frokosten ut bedre på bildet enn det den smakte første gangen siden jeg tydeligvis hadde den litt for lenge i ovnen, men på andre forsøket ble den god :)

Du trenger:
1 skive loff
1 egg
revet ost
salt
pepperFramgangsmåte: Sett ovnen på 200 grader. Legg fram loff skiven og bruk en spiseskje til å presse ned brødet i midten av loffen for å få en dypere plass til egget. Klekk egget og legg det i den dype delen av loffen. Krydder egget med salt og pepper. Legg på revet ost rundt eggeplommen og deretter legg legget på en rist eller noe lignende og stek den i midten av ovnen i 10 min.

Smakte bedre til med et kjøttpålegg under osten!
Oppskriften er tatt fra Mums


♥​C.S
 

Baconrullet avocado fylt med bløtkokt egg

 • Skrevet 15.11.2016 klokka 19:30
 • Kategori: Mat

Nå er det en stund siden jeg kom med en god frokost oppskrift. Denne er ikke så alt for komplisert for de som liker å lage mat. Spesielt for de som elsker bacon like mye som meg og er glad i egg og grønnsaker kan dette være et godt alternativ.

Du trenger:
1 stor avocado
1 egg
3-4 skiver bacon
smør til stekingFramgangsmåte: Skjær avocadoen i 2 på langs. Bruk en spiseskje til å skjære ut avocadoen fra skallet. Kok egget i 6-7 min og deretter legg egget i kaldt vann. Utvid hullet i avocadoen der stenen bruker å være med en spiseskje for å få plass til egget. Ta av skallet til egget og legg egget i midten på avocadoen og legg deretter den andre delen av avocadoen oppå sånn at det blir som på bildet. Rull hele avocadoen inn i 3-4 skiver bacon og stek. Etter at alle sidene er ordentlig stekt er det bare å spise med kniv og gaffel :)

Oppskrift tatt fra twisted.

♥C.S

Julepølser i lompe med sennepdressing og salat

 • Skrevet 11.11.2016 klokka 18:45
 • Kategori: Mat

Dette har jeg savnet! Litt vanskelig å lage dette når man ikke har julepølser hele året rundt. Sist gang var i desember da jeg laget dette sist utenom igår. Det er enkelt å lage, ikke så usunt heller og ikke minst godt.

Du trenger:
1-2 hvite julepølser
1 pakke med lomper
1 pose Baby spinat
1 rødløk
2 SS Grov sennep
2 dl gresk yoghurt
pepper
Persille
salt
smør til steking.Slik gjør du: Del pølsene i 5 biter. Så deler du de i 2 på langs sånn at de blir som på bildet. Ta så av skinnet før du steker pølsene og kutt et snitt i midten av pølsene.  Mens du steker pølsene blander du sammen gresk yoghurt, sennep, salt, pepper og persille. For ekstra sennepsmak legger du til 1-2 til skjeer. Kutt løken så de blir i tynne ringer. Løken skal ikke stekes. Så er det bare å ta fram lompene og legg på alt i den rekkefølgen du ønsker :)

Anbefales!
♥C.S

 

Spagetti carbonara

 • Skrevet 29.10.2016 klokka 16:28
 • Kategori: Mat

Tenkte jeg skulle dele oppskrift av min favoritt carbonara som er min måte å lage carbonara på :)

Du trenger:
300 gram spagetti
400 gram kjøttdeig
250 gram bacon
1-2 småpose med parmesan
Krydderblanding
3 dl kremfløte
4 egg
Pepper
salt
1 løkFramgangmåte:


Kutt opp bacon og stek. Når det er ferdigstekt legger du det til siden. Kok deretter opp vann til spagettien.


Det kan være lurt å kutte opp løken på forhånd, men etter det er gjort og du har stekt baconet steker du kjøttdeigen med løken. Krydder med pepper, salt og krydderblanding. Krydderblanding er forresten et eget krydder for de som ikke vet det. Du får kjøpt det i matbutikken.


Etter alt er stekt legger du baconet sammen med resten. Dette skal gjøres mens spagettien kokes.


Nå kan det være greit å gjøre klart sausen. Bland 4 egg med 3 dl fløte. Krydder sausen med salt og pepper. Legg oppi 1 småpose med parmesan. De fleste butikker har ikke denne type osten som jeg har fått med meg så disse småposene finner du som regel hos bunnpris. 


Tøm ut vannet fra spagettien. Legg spagettien oppi kasserollen igjen og bland kjøttet og alt oppi. Etter du har blandet dette pisker du sausen i noen sekunder bare fram til eggene har jevnet seg ut med fløten også pisker du det MENS du tømmer det oppi kasserollen og bland godt.Når maten legges i fat drysser du bare litt mer av den parmesan osten så er det bare å spise og nyte :) Denne oppskriften er forresten beregnet til 2-4 porsjoner.

Håper jeg forklarte oppskriften bra nok!
♥C.S

Peanut butter cups

 • Skrevet 20.10.2016 klokka 12:15
 • Kategori: Mat

God morgen kjære lesere. Idag kommer jeg med en ny oppskrift! En desser oppskrift faktisk :) I går kveld fant jeg og søsteren min ut at vi ville prøve noe som jeg hadde funnet på nett og da måtte vi nesten teste det ut da! 

Du trenger:

1 stor melkesjokolade plate
1/2 kopp melis
1/2 kopp peanøttsmør
6 muffinsformerSlik gjør du: Smelt sjokoladen i et varmbad (eller noe lignende) til det er helt flytende. Bland peanøttsmør og melis sammen i en bolle til det blir en jevn "røre". Ta fram muffinsformene og fyll hver form med 2 ts ca og deretter legg på 2 ts peanøttsmør så den fyller midten av formen. Etter du har gjort alt dette legger du bare på resten av sjokoladen i hver form så det dekker over delen med peanøttsmør så det blir som noe lignende på bildet nedenfor. Legges i kjøleskapet i 1 time før spising :)Jeg synes dette ble veldig godt og vellykket, men forferdelig mektig haha. Man føler nesten som at 1 eller maks 2 er nok. 

Oppskriften er tatt ifra Tasty.
Anbefales til de som er glad i sjokolade og peanøtter!

♥C.S

Hamburger quesadilla

 • Skrevet 11.10.2016 klokka 17:33
 • Kategori: Mat

God dag folkens. Håper dere har hatt en fin dag så langt :) Jeg frykter jeg begynner å bli syk, siden jeg har en syk søster som er en del til meg for tiden og det er den rette tiden for å bli syk så jeg krysser fingrende for at jeg ikke blir det! I går hadde jeg smått med feber, men jeg har handlet inn kiwi, nypete og immunforsvarspray faktisk haha. Bare for å ikke bli syk så håper det funker! Her for dere en til oppskrift fra meg :)

Du trenger:
Tortilla lefser
400 gr karbonadedeig
2 SS sennep
3 SS ketchup
1 SS worchestershire saus
Smør til steking
Oste skiver
Grønnsaker av eget ønske
Slik gjør du: Stek kjøttdeig og tilsett sennep, ketchup og saus. Bland og legg til siden mens du legger på lefsene og legg deretter ost på den halve siden av lefsa. Så legger du på kjøttet oppå osten og deretter grønnsaker av eget ønske på den halve siden og ost over igjen. Legg halve siden over den andre siden som en omelett og stek på begge sidene til de får litt motstand. Del det i 2 sånn som på bildet, Så er det bare å spise og nyte :)

♥C.S

 

Pizza poppers

 • Skrevet 06.10.2016 klokka 22:21
 • Kategori: Mat

Da var det på tide å prøve en ny oppskrift igjen! Denne gangen pizza poppers tatt fra mums sin oppskrift. Disse var utrolige gode :)

Du trenger:

1 løk
170 g bacon
1 ferdiglaget pizzadeig (fullkorn)
300 g kremost
175 g revet ost
120 g cheddarost
 ​Hvitløkspulver
Slik gjør du: Kutt opp løk, stek og sett til side. Kutt opp bacon og stek. Ta fram en bolle og bland kremost, revet ost, bacon og løk. Bland inn krydderet, Legg fram pizzadeig og legg på fyllet utover hele pizzadeigen utenom kantene. Rull sammen pizzadeigen som en pølse og kutt opp. Legg bitene sånn at de blir liggende som de ferdigstekte på bildene. Legg deretter revet cheddarost på toppen av hver bit.Stekes på 190 grader i 25 min i midten av ovnen.Så er det bare å ta ut maten og la det kjøle seg ned litt. Da er det bare å spise og nyte :) Jeg valgte å doble litt opp på oppskriften for å få mer fyll i maten. I tillegg skal der være jalapenos i oppskriften, men jeg ville ha uten. Bare sånn at dere er klar over det. 

Anbefales!
C.S

 

Godteri og drikkevarer jeg savner

 • Skrevet 01.10.2016 klokka 22:40
 • Kategori: Mat

God helg dere. Jeg begynte å tenke på en type godteri jeg savner og da ble jeg nysgjerrig nok til å søke opp litt forskjellig som jeg nesten har glemt igjennom årene. Alt dette har ikke nødvendigvis sluttet å blitt produsert, men mye av det finner jeg ikke lenger i Norge eller i butikker. Noe selges i utlandet, noe selges kanskje i andre butikker i Norge og noe er bare sluttet å blitt produsert. Noe som er veldig kjipt :/Jeg klarte ikke å finne alt som jeg kom på, men der har du iallefall noen av de tingene mange sikkert har glemt eller savner! Det gjør iallefall jeg.

Hva savner dere ut av alt dette?
♥C.S

Smørgrøt

 • Skrevet 26.09.2016 klokka 14:18
 • Kategori: Mat

Morgen dere. Jeg vil først beklage meg for å vært inaktiv nesten hele helgen. Har hatt besøk og merkelig nok ble blogging litt bortglemt. Skal virkelig bli flinkere på å holde meg mer aktiv i helgene :) Så er det mandag igjen da. Ny start på uken og da blir det mer trening og blogging. 

Idag valgte jeg å ha smørgrøt til frokost. Det er en oppskrift min mor lærte meg og har brukt gjennom årene så jeg har da tatt den oppskriften ibruk videre og tenkte jeg kunne dele den med dere.

Du trenger:
Stekesmør
Hvetemel
Melk


Slik gjør du: Ta fram en kasserolle og stek rundt 50 gram smør til det er smeltet. Tilsett hvetemel til det har blandet seg med smøret. (Bruk helst en visp) Prøv å unngå for mye hvetemel. Spe melk og kok opp samtidig til det har tyknet. Spe melk videre til det ikke er for tykt og ikke for tynt. Det kan hjelpe å ta fram en skje og dyppe den oppi for å se hvor tykk den er. Så er det bare å ha på kanel og sukker og smør til de som ønsker.

Håper dere har hatt en bra helg alle sammen :)


C.S

Taco kjøttboller med potetmos

 • Skrevet 22.09.2016 klokka 19:15
 • Kategori: Mat

Nå begynner det å bli en stund jeg la ut noe mat oppskrift her ute så tenkte jeg kunne dele denne veldig enkle oppskriften :) Jeg vil si den er beregnet for de som ikke engang kan lage mat haha. SÅ enkel er den og ikke minst god!Du trenger:
400 gram karbonadedeig
1/2 taco krydder pose
1 pakke potetmos
Olivenolje


Slik gjør du: Ta fram en liten bolle. Legg kjøttet oppi og tilsett ca halvparten av krydderet i posen. Bland med å bruke hendene. Deretter tar du litt av kjøttet og rull kjøttet i hendene til det blir en liten bolle og gjør det med resten av kjøttet. Så er det bare å steke kjøttet med olivenolje og følge etter det som står på potetmos pakken. Jeg valgte å bruke en del salt i potetmosen for å få litt mer smak. Dette er også godt med tacosaus ved siden av :)

Kjøttbollene ble litt godt stekte denne gangen som dere ser så det er lurt å snurre på de hele tiden mens du steker eller stek på svak varme. Jeg var sulten så jeg hadde litt høg varme på og følgte ikke så godt med mens jeg stekte, men de vart heldigvis ikke svidde.

Bon apetit!
♥C.S

 

Frokost burrito

 • Skrevet 31.08.2016 klokka 17:49
 • Kategori: Mat

Jeg hadde lyst på noe i går kveld som både var godt og mettende så jeg lagde noe jeg aldri tidligere har prøvd. Denne passer vell bedre til frokost, men kan også funke til kvelds eller som et mellommåltid.

Du trenger:
3 Egg
1 - 2 dl melk
6 mini pølser
3 skiver bacon
1 fullkornslefse
Persille krydder
Salt
Pepper
Smør til steking
Slik gjør du: Kutt opp bacon i biter og stek med mini pølsene. Skjær opp pølsene i biter og legg til siden. Lag en eggerøre av egg, melk, persille og tilsett salt og pepper. Hiv pølsene og bacon bitene sammen med eggerøren før den blir fast. Den skal helst være litt våt. Så er det bare å varme opp lefsen i mikro og legg fyllet i lefsen og spis :D

Anbefales! 
♥C.S

Grove pannekaker

 • Skrevet 24.08.2016 klokka 17:23
 • Kategori: Mat

Jeg fikk lyst å prøve å lage pannekaker fra bunnen av siden det er lenge siden jeg har laget en pannekake som ikke kom rett fra en pose.

Du trenger:
3 SS smør
5 dl tine lettmelk
3 egg
1 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete fin
1/2 ts salt
Slikt gjør du:
Smelt smør i en kasserolle eller gryte. Tilsett melk og visp inn egg. Visp til egge har blandet seg inn i melken. Ta fram en bolle der du tømmer oppi alt det tørre og deretter tilsett melkeblandingen fra kasserollen og visp til det blir en glatt røre. Så lar du røren svelle i 20 min og da er det bare å steke pannekakene og ha på tilbehør som du ønsker.

Oppskriften er tatt ifra Tine, men jeg erstattet sammalt hvete grov med fin så det velger du selv.
Bon apetitt :)
♥C.S

Kyllingfilet snurret i bacon med spagetti i ostesaus

 • Skrevet 19.08.2016 klokka 21:07
 • Kategori: Mat

Da har jeg testet ut en ny oppskrift igjen! Kyllingfilet med mozzarella og pesto på innsiden og bacon på utsiden :) Spagetti i ostesaus som tilbehør med gulrøtter og squash. 

Dette trenger du: (Dette gjelder for 1 porson)
I stk kyllingfilet
1/2 squash
1 gulrot
1 pose mozzarella
1 glass pesto
3-4 skiver bacon
Salt
Pepper

Ostesaus:
4 SS hvetemel
2 SS smør
6 dl melk
2 dl revet ost
Salt

Pepper
Hvitløkkrydder
Slik gjør du:
Skrell gulroten og squash og skjær opp i tynne skiver. Bruk en stor kniv til å skjære opp kyllingen i midten. Du skal ikke skjære opp kyllingen hele veien. Når du har gjort dette skal du legge inn mozzarella og pesto inni kyllingen. Kyllingen skal altså ikke skjæres i biter. Deretter Krydder kyllingen med salt og pepper. Etter du ha gjort dette legger du 3-4 skiver bacon rett ved siden av hverandre og rull inn kyllingen. Legg kyllingen på et bakepapir på en langpanne og stek i midten av ovnen i 30 min på 200 grader. 

Mens kyllingen stekes i ovnen lager du ostesausen. Smelt smøret i en kasserolle. Visp sammen hvetemel og spe melken litt etter litt mens du rører i sausen. La sausen koke 5 min før du tilsetter osten. Rør sammen og tilsett salt, pepper og hvitløkkrydder. Kok opp spagetti mens du lager sausen og legg oppi grønnsakene rundt slutten av koketiden. 

Når kyllingen er ferdig er det bare å dele den opp i biter og bland sausen med spagettien.
Oppskriften er inspirert av mums, matprat og meg selv.

Bon apetitt :)
♥C.S

 

Avocado Carbonara

 • Skrevet 17.08.2016 klokka 23:46
 • Kategori: Mat

Idag var jeg hos min mami og laget henne middag. Fant en ny oppskrift jeg ville prøve så da prøvde jeg meg på det :) 

Du trenger:
1 båt hvitløk
1 avocado
1  liten pose parmesan
3 skiver bacon
1/2 kopp fløte
1 eggeplomme
1 halv pakke Spagetti
1/2 løk
1 sitron
400 gram kjøttdeig
1 blender
Salt og Pepper

Slik gjør du:
Putt hvitløken, avocadoen, eggeplommen oppi en blender og bland, Tilsett så fløten og sitronsafta. Mens dette gjøres steker du baconet og kok spagettien.Etter baconet er stekt puttes det til side mens du steker kjøttdeigen og løken. Kryddere kjøttdeigen med salt og pepper og tilsett baconet. Tøm ut vannet fra spagettien når den er ferdig kokt og tilsett den såkalte avocado sausen og bland. Så er det bare å tilsette kjøttet og baconet og tøm over posen med parmesan og bland igjen. Oppskriften er inspirert av tasty :)
Kjempe nam!

Bon appétit!
♥C.S

Frokostmuffins

 • Skrevet 29.07.2016 klokka 16:24
 • Kategori: MatTenkte jeg skulle dele en oppskrift med dere. Prøvde denne ut først i dag og den er veldig enkel og ikke minst sunt og godt.

Du trenger:
2 Bananer
4 Egg
1 ​Muffinsbrett
1 Håndmikser
Bær av eget ønskeKutt opp bær og legg det i formene. Kan være lurt å smøre formene først.


Ta fram en bolle og legg oppi 2 bananer. Bruk en gaffel og press sunn bananene og deretter legg oppi eggene. Bruk en håndmikser og bland sammen på svak hastighet til det virker blandet og fyll oppi formene som på bildet.Stekes på 190 grader i 12 minutt i midten av ovnen. Jeg måtte ha de inne noen få minutter lengre så man må bare se det an. Da er det bare å bruke en stor skje eller noe og få ut muffinsene ut ifra formene og bruk resten av bærene til tilbehør og kanskje litt flytende sjokolade? Jeg brukte sånn man har på is :)


Oppskrift tatt fra mums.no
Bon appétit!
♥C.S

Mini pizza

 • Skrevet 26.07.2016 klokka 16:17
 • Kategori: Mat

Tenkte jeg skulle dele denne oppskriften med dere for dere som er glad i pizza og kanskje noe enkelt? 

Du trenger:
1 1/2 kopp Pizzafyll
1/3 kopp parmesan
1/2 teskje pepper
1/2 teskje salt
1/2 teskje oregano
Tortillalefser
Revet mozzarella
Mini pepperoni

MuffinsbrettFramgangsmåte:
Bland pizzafyll, salt, pepper, oregano og parmesan med en spiseskje/slikkepott. Bruk et glass som tilsvarer størrelsen som de i muffinsbrettet og bruk glasset til å skjære ut noen rundinger fra tortillalefsene. Legg de små runde tortillalefsene i formene i muffinsbrettet. Fyll deretter halvparten av formen med pizzafyll og legg på litt mozzarella. Så legger du noen biter med mini pepperoni øverst og hvis du ikke får tak i det kan du gjøre det samme som meg og kjøpe en sånn snackspølse som man ofte kjøper i sverige og skjære den opp i små biter.

Stekes i 10-12 min på 220 grader i midten av ovnen.
Oppskrift tatt ifra Tasty.

Burde prøves! Bon apetit.
♥C.S

Beste Isen

 • Skrevet 16.07.2016 klokka 18:32
 • Kategori: MatNår jeg fant denne isen i butikken måtte jeg bare ha den med en gang. Er veldig glad i karamell is og normalt sett er jeg ikke så glad i karamell til vanlig. Ikke like mye ihvertfall. Den var salt og søt samtidig og det var en god del karamell i midten av isen fram til bunnen av isen. Jeg har så langt prøvd denne og den med pecan nøtter, men denne er så langt min favoritt. Neste gang blir det sjokolade tror jeg :) 

Flere som har prøvd en av disse Wanted Isene? 
Hvilke syns dere var best?

♥​C.S

Biffsnadder

 • Skrevet 15.03.2016 klokka 20:43
 • Kategori: Mat

Processed with VSCO with f2 preset

Idag valgte jeg å lage biffsnadder til middag. Jeg er sjeldent noe særlig kreativ av meg når det kommer til mat, men biffsnadder kan jeg faktisk ikke huske sist gang jeg laget. Det er iallefall noe jeg sjeldent spiser ute også, men en gang iblant går helt fint! 

Oppskriften finner du HER

Middagstips til dere også :)
♥C.S

Nam! sier jeg bare

 • Skrevet 14.03.2016 klokka 20:00
 • Kategori: Mat

Processed with VSCO with f2 preset

Dette er en is som virkelig er verdt å prøve. For de som er glad i mango så anbefales denne isen. Får nesten en slags sydenfølelse av den og liker måten den smelter i munnen på og hvordan smaken legger seg på tunga. Den er ikke så veldig usunn heller iforhold til andre typer is. Eneste er at jeg kjenner at den kan fort bli litt mektig så jeg spiser bare litt om gangen :) Dette blir nok veldig forfriskende om sommeren.

Prøvd denne? Hva synes du?
​C.S

chrissieste

Jeg er en jente på 24 år som blogger om litt av hvert. Mine opplevelser, oppskrifter, tips, produkter, erfaringer, interesser og om min hverdag med sykdommen fibromyalgi.

Search

Bloggdesign

hits