Serietips -The magicians

 • 12.07.2017 - 16:28
Tenkte jeg skulle dele et serietips til dere som er ute etter noe nytt og spennende! Det er en serie som heter for The magicians og det er en fantasifull og spennende serie som har en del action i seg og et snev av grøss. Jeg og samboeren fant denne serien på HBO en dag ut av de som var mest anbefalt osv. Det er ca 13 episoder hver sesong og så langt har det kommen 2 sesonger. Det går altså 1 år imellom hver gang (akkurat som game of thrones) Noe som er veldig kjipt siden det avsluttes alltid spennende...Serien handler altså om magikere som studerer på en skole (litt sånn harry potter) der ondskapen ikke slipper inn og de er skjult ifra andre mennesker og magikere som ikke har tilgang. Det er en plass all magien kommer ifra som heter Fillory som egentlig er en myte, men den myten blir ikke så lenge en myte lenger etter at de finner ut at det er virkelig. Der er det spesielle skapninger og plassen virker litt middelaldersk.Så er det selvfølgelig romantikk i serien og det burde det være i alle serier så lenge det ikke er for mye mener da jeg :)

Jeg vil ikke spoile så anbefaler heller at dere sjekker ut serien selv eller trailer i det minste! Legger ved en trailer her for dere.


Flere som har sett denne?
♥C.S

Fine julegave tips

 • 16.11.2016 - 17:15

Det er snart jul og da er julegaveshoppingen i gang. Jeg er en person som elsker å bestille på nett. Det er mye mer morsomt, oversiktlig, økonomisk og det er et mye bedre utvalg. Det er i tillegg lettvint og for de som liker å bestille julegaver på nett fant jeg noen tips til dere :) Tingene selges av selgere på Ebay. Disse sendes ifra England så det tar ikke like lang tid med frakt som det gjør fra Kina. Det bruker oftest å ta rundt 1 uke til meg. Både produktene og frakten er billig. Det er top stemte selgere så det er trygt å kjøpe fra de. Siden jeg har gjort mye av dette de siste årene vet jeg som regel hvem jeg kan kjøpe ifra.

Smykkeskrinet finner du HER. Sminkekosten finner du HER.
Smykket finner du HER. Arme varmer finner du HER.
Magebelte finner du HER. Mobil case veske finner du HER.
Støvlett holder finner du HER. Wall sticker finner du HER.


Håper dette var til hjelp for de som ikke vet hva de skal gi til jul :)
♥C.S


 

3 Redigeringsprogram jeg bruker til bildene mine

 • 25.10.2016 - 20:09

Tenkte jeg skulle dele hvilke redigeringsprogram jeg bruker til bildene mine jeg ofte har til bloggen og hva jeg bruker dem til :)


Picmonkey bruker jeg som regel til å justere fargetonene på bildene sånn at de enten ser varme eller kalde ut. Det jeg bruker dette programmet mest til er å beskjære bildene og gjøre dem klarere. Mer detaljert liksom. Programmet finner du på nettet.


VSCO Bruker jeg oftest på naturbilder osv. Jeg liker å få fremkalle fargene i bildene sånn at det ser bedre ut. Det er bare noen få effekter på denne appen. Den finner du på google play eller play butikken på mobilen.


Photo editor er en app jeg bruker nesten hver eneste gang. Det bruker jeg mest til å justere fargetonene på bilder som oftest blir "gul" eller "rød" skjær i som ikke akkurat er det fineste. Jeg hater rødskjær i bilder. Jeg bruker alltids auto tone eller auto contrast. Det gjør ofte bildet litt klarere samtidig. Jevner ut bildet så det blir mer en nøytral farge om dere skjønner. Programmet finner du også på play butikken eller google play.

Så dette er "hemmeligheten" bak bildene mine :) 

Hvilke programmer bruker du?
♥C.S

Hvordan forebygge rynker

 • 23.10.2016 - 22:49

Siden det er lenge siden jeg har blogget om tips kunne det være greit å komme med et som kan være greit for de som vil unngå rynker og bli fort "gammel". Siden jeg selv vil unngå dette begynte jeg å søke opp tips som jeg tenkte jeg kunne dele med dere. For ja, hvem vil da ha rynker sier jeg bare?Unngå røyking og alkohol
Røyking skal i følge Austnes redusere blodsirkulasjonen og hudens evne til å reparere seg. Røyking gjør at huden gror dårligere. Alkohol kan også over lengre tid gi rynker. Alkohol kan fremskynde aldringsprosessen nemlig fordi alkohol dehydrerer kroppen.

Spis antioksidanter
Disse stoffene nøytraliserer de ukjente stoffene som er en del av aldringsprosessen. Innholdsrik mat av antioksidanter er f.eks grønnkål, bær, te og krydder. I tillegg skal C-vitamin, E-vitamin, D-vitamin og omega 3 hjelpe på å forebygge.

♥Få nok søvn
. Det parasympatetiske nervesystemet øker blodtilførselen til huden, og lar den reparere seg selv mer effektivt. 

♥Stress mindre
Ditt stressnivå skal ha mye å si for huden din. Blant annet frigir hjernen din økte mengder stresshormonet kortisol som kan gi økt talgdannelse, kviser, og håravfall. Huden blir mer sensitiv av stress som gjør til at huden takler ukjente faktorer dårligere som f.eks sol, kulde, kjemikalier osv.

Dette er tips til hvordan dere kan forebygge rynker uten å må kjøpe spesielle produkter. Det finnes selvfølgelig produkter som antirynkekrem osv som skal kunne forebygge rynker. Andre tipser er å holde huden fuktig med å drikke mye vann og bruke daglig med fuktighetskrem. (Spesielt rundt vinteren) 

Kilder (MinMote.no)

♥C.S 

Morsomt tips fra meg

 • 07.10.2016 - 22:53

Nå skal dere høre. Noen av dere vet sikkert hvordan det er å skal lage mat også er dere alene og ingen er der til å hjelpe med å åpne korken til et saus glass eller noe lignende? Vell, Jeg skulle lage meg sånn kinesisk szechuan fra toro og da er det jo sånn at det er et glass med sursøt saus oppi sant? Jeg har aldri hatt problemer med å åpne det glasset før, men denne gangen ville det jammen ikke opp! Så dette var det jeg gjorde. Normalt sett bruker jeg å ta glasset og holde korken under varmt vann fra krana og deretter bruke en tørr klut for å åpne korken, men denne gangen gikk det ikke! Jeg satt med ned på golvet og prøvde for harde livet og skru opp den korka der, men jeg fikk det ikke til. Til slutt prøvde jeg å tenke litt "smart" med å prøve å tenke at kanskje jeg trenger noe for å gjøre det litt glattere under korken. Så det jeg gjorde var å ta oppvasksåpe på glasset og holdt glasset opp ned sånn at såpen rant nedover sånn at det på en måte skulle nå seg under korken da også prøvde jeg det med å ta det under varm vannet på nytt og VIPS var det oppe! Merkelig nok fungerte dette haha. Jeg ble liksom litt "stolt" av meg selv. Fant ut egne løsninger, men ja... Det er iallefall et komisk tips jeg kan komme med for dere som sliter med å åpne noe lignende. Normalt sett skal det holde med å ta korken (uansett hva det er) under varmt vann. Bare jeg som var litt uheldig denne gangen.

Ha en fin kveld videre :D
♥C.S

Slik holder du oversikt over pengebruket ditt

 • 19.07.2016 - 21:38

Dette var noe jeg ikke var så flink på før. Jeg brukte penger som jeg ville etter utgiftene var betalt, men så vart det gode liv litt trangere. I januar flyttet jeg til en annen leilighet sammen med bestevenninnen min og der ble utgiftene et par 1000 kroner mer i måneden. Jeg prøvde å leve som jeg gjorde tidligere etter utgiftene var betalt, men da var det som pengene fløy ut av hendene og jeg visste ikke hvorfor og hva jeg brukte pengene på så jeg startet med et månedsbudsjett. Jeg begynte å skrive opp mine faste utgifter og legge til andre utgifter jeg kom sikkert til å bruke penger på den måneden og det hjalp meg veldig mye med å holde oversikt og i tillegg fikk jeg brukt penger på det jeg ville og trengte og ikke bare bli blakk helt uten videre. Hvis det er noe jeg har lyst til å gjøre eller lyst på så legger jeg av penger til det hver måned og det er en veldig fin måte å spare på også.

Piggybank and calculator. Isolated on white background

Det å spare er ganske greit av tanke på hvis det er noe som er dyrt man har lyst på som f.eks bil, leilighet, kirurgi, ferietur, møbler, konsoller, speilreflekskamera osv. Det å legge av litt mindre penger til enten mat eller klær kan gjøre mye bare på selve sparingen. Noe å tenke på! :)

Så vil man heller ikke havne i luksusfellen! Glad jeg ikke har kredittkort for å si det sånn.
♥C.S

Flatere mage sa du?

 • 03.03.2016 - 13:54

God morgen. Jeg vet ikke med dere, men jeg synes det er utrolig godt de dagene man bare våkner og ser seg i speilet og har DEN flate magen liksom, men så kommer det problemet vi flest opplever der vi etter noen få måltider ikke har den flate magen lenger og dere vet hva det kommer av ja? LUFT. 

Det er en veldig normal sak, men den er langt ifra morsom. Vi har nesten oppblåst mage hver dag og det synes kanskje bedre på noen enn andre og jeg kjenner veldig til dette problemet, men samtidig er det oss selv som legger best merke til dette. Så istedenfor å trene meg ihjel har jeg prøvd å finne fram noen tips til hvordan man kan unngå denne oppblåste magen og det ligger selvfølgelig i kostholdet så det må da endres.Frokost
Start dagen med noe som gir deg mye fiber. En god frokostblanding kanskje. Iallefall noe som gir magen ditt et stort kick som da hjelper magen din å holde seg aktiv hele dagen og gir en god fordøyelse. Helst 2 forskjellige typer fiber samtidig. Uoppløselig og oppløselig fiber.

Kaliumrik mat
Mat som bananer og poteter hjelper kroppen å bli kvitt overflødig vann, noe som da skal krympe midjen din. Hvis 2 mineraler som kalium og natrium er i ubalanse kan det dannes ekstra væske i kroppen. For å gjennopprette denne balansen må du øke kalium inntaket veldig mye med å spise mye frukt og grønt hver dag. Så etter at balansen i fordøyelsesystemet er gjennomrettet blir det overflødige skylt ut og dermed mindre oppblåsthet.

Vann
Drikker du nok vann støtter du de andre måtene for å unngå å bli oppblåst på. Det kan f.eks hjelpe til med den fiberike frokoster med å trekke væske inn i tarmen og dermed løse opp forstoppelse.
Mat du bør unngå
Noe mat kan også være lurt å unngå for å ikke få oppblåst mage. Natrium hjelper kroppen med å holde på vannet så mat med mye natrium kan være greit å unngå. Prøv å ikke salte maten så mye. Å spise eller drikke raskt kan gjøre at du svelger mye luft som da kan gjøre deg oppblåst så ta deg god tid med maten og det! Mye drikke med kullsyre kan også være greit å unngå.

Det er enkelte søtningstoffer kroppen ikke klarer å fordøye som fines i smaktilsatt vann og i lavkarbo og sukkerfri mat. Dette kan gi luftproblemer. 
Noen av stoffene du bør unngå er 
sorbitol, mannitol, xylitol og laktitol.


Kilder (www.kk.no)
Der har du noen tips du kan følge om du vil unngå å se oppblåst ut. Jeg skal i allefall prøve meg på noen av disse tipsene fremover og se hva som skjer :)
-C.S

 

Denne appen digger jeg

 • 23.02.2016 - 17:05Tenkte det kunne vært litt greit å dele dette med dere siden det er noe ikke alle enda vet helt om og det er noe jeg nå for tiden bruker nesten hele tiden. Det er jo lett at det blir surr når man skal enten spleise på noe eller at man låner penger av den andre eller at den andre legger ut for deg og da istede for å ta ut kontanter eller overføre via nettbanken så kan man heller bruke denne appen da som overfører via mobilnummer. Du trenger bare å trykke på den personen du skal overføre til fra kontaktlisten din også beløpet du vil overføre og VIPPS så er det gjort! Dette er virkelig super enkelt, men om man har forskjellige nettbank så bruker det ca 1 dag før pengene er på kontoen (bare så dere vet det). Unngå helst store beløp siden Vipps tar litt betaling for at du bruker appen om det blir litt store beløp som f.eks 2000 kr,

Flere som bruker denne? :D
-C.S


 

Tips mot migrene

 • 31.12.2015 - 12:30


Jeg sliter med migrene og det går dessverre utover mine hverdager. Det er noen ganger det blir for mye og noen ganger der jeg faktisk kan få til å fungere ved hjelp av noen enkle metoder, så for dere som sliter med dette eller får det noen ganger, her er noen tips :)

Drikk mye vann
Noen ganger kommer anfallene av at du ikke har fått i deg nok veske så da er det viktig å drikke så mye vann som mulig. Det hjelper nesten med en gang til meg noen ganger! Prøv å unngå å drikke veldig kaldt vann, det er lettere å drikke mye vann når det ikke er iskaldt.

Ha det mørkt rundt deg
Når man har migrene tåler man nesten ikke lys før man må knipe igjen øyene, så prøv å ha det mørkt rundt deg med lite lys som mulig. Jeg vet ikke hvor mange ganger dette ha reddet meg fra av å bli enda verre.


Få litt frisk luft
Hvis det er noe jeg har merket gjennom årene er det at hvis det er for varmt eller for lite luft blir jeg megadårlig. Det hjelper sinnssykt mye med frisk luft! Du føler deg nesten bedre med en gang. Noen ganger funker det ikke like godt, men dette er en veldig fin metode for å unngå å bli verre enn det man er.


Vær rolig
Er du i aktivitet mens du har migrene så blir du nok sannsynligvis verre. Jeg blir dårligere av å bevege meg mens jeg har migrene. Jeg må legge meg ned og slappe av. Det er veldig viktig for å bli bedre. 

Spis noe
Noen ganger kommer migrene av at man har for lite blodsukker og da burde man spise noe om det så bare er et eple.


Ta paracet eller imigran
Dette er noe jeg bruker å ta hvis det er krise eller om jeg var veldig ondt og vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Paracet hjelper i noen tilfeller om det ikke er så ille, men er det ille tar jeg som regel en imigran tabelett som jeg får ifra legen. Har du ikke mulighet til å få imigran burde du ta dette opp med legen.

Ting du bør unngå
Hvis det er noe som jeg vet aktiverer migrene så er det koffein og alkohol (spesielt rødvin)
Jeg får som regel migrene mest rundt pms tiden og i enkelte tilfeller, men hvis det er noe jeg holder meg unna så er det rødvin altså.
Det som er litt komisk er at koffein kan også hjelpe mot migrene så det funker noen ganger veldig godt med paracet med koffein i seg.

Håper dette var til hjelp!
♥C.S

Tips til bedre søvn

 • 17.12.2015 - 17:25Vi sliter alle med søvn, noen mer enn andre og jeg er dessverre en av dem. Jeg må gå på innsovningstablett for å få til å sove, mest pga jeg tenker alt for mye når jeg skal legge meg og dermed blir jeg våken. Så for å både hjelpe seg selv og andre så tenkte jeg å dele noen punkt som kan hjelpe til med bedre søvn!

- Legg deg til samme tid hver kveld og stå opp til samme tid hver morgen.
- Unngå powernap og sånt på dagtid, det ødelegger for natten.
- Unngå koffein etter kl. 17 på dagen (denne kan bli vanskelig for mange)
- Fysisk aktivitet gir bedre søvn.
- Unngå å være sulten eller spise mye rett før leggetid. 
- Unngå bruk av tekniske ting før leggetid som f.eks tv, nettbrett, mobil, pc osv.
- Unngå å se på klokken når du våkner opp om natta.
- Sett av tid på dagen der du går igjennom ting du er bekymret for så du slipper det om natten.
- vent med å gå til sengs til du er trøtt, slapp av litt først.

- Sørg for at rommet ditt er mørkt og kjølig når du legger deg.
- Les en bok


(kilder; https://helsenorge.no /og http://www.kk.no/)

Håper dette var til hjelp!
♥C.S

Hvordan bli kvitt hikke

 • 10.12.2015 - 18:34Plages du med hikke? Jeg får det iallefall noen ganger og det er sykt irriterende!
Så jeg tenkte å gi dere noen tips til hvordan dere kan få bort hikken :)

Hold pusten

Jeg vet ikke med dere, men denne funker nesten alltid for meg. Bare hold pusten helt til du føler hikken er blitt borte. Selvfølgelig må man jo ha litt pusterom iblant, men med en gang du er ferdig med å trekke inn litt luft så holder du bare pusten igjen. Dette skal hjelpe pga det hjelper kroppen å kvitte seg med karbondioksid fremfor det å hikke.


Bli kilt

Denne metoden har jeg ikke fått prøvd enda og helst vil jeg la være siden det er så smertelig å bli kilt synes jeg :( Det skal tydeligvis forstyrre noe som heter nervus vagus og dermed stopper hikken.


Bli skremt

Denne har jeg hørt har fungert. Det har med at skvetter du så skvetter også det som heter nervus vagus som da skal stoppe hikken. Så da er det bare å sette på en skrekkfilm og du har muligheten!


Drikk vann opp ned

Denne metoden har funket for meg. Det kan hende det å drikke vann er nok for at hikken skal gi seg for det har noe med at du forstyrrer da hikkerytmen.

Ta en teskje sukker

Denne metoden er ny for meg. Du skal liksom få sukkeret til å treffe bakerst på tungen der du kjenner smaken av surt. Det skal gi nerveendene  i munnen et lite sjokk som da skal hjelpe med å stoppe hikken.


Håper dette var til hjelp! Vet det er sikkert mange som sliter med å få bort hikken og kanskje ikke visste alle disse eksemplene så det er bare å prøve :)

(Kilder, din side og fra egne erfaringer)

♥C.S

Enkelte rumpeøvelser som er svært effektive!

 • 09.11.2015 - 18:57

 Jeg tenkte det kunne være fint å dele en del ut av de enkelte kjente rumpeøvelsene man kan gjøre hjemme uten noe særlig problem. Jeg føler jeg ikke har noe rumpe lenger og har alltids ønsket en skikkelig rund og spretten rumpe og det er vell noe de fleste vil ha? Nå sliter jeg med helsa da og jeg gidder ikke å bruke penger på treningsenter når man enkelt kan trene hjemme. Jeg fant ikke alle de øvelsene jeg bruker, men her er i hvertfall noen av dem!Håper dette var til hjelp for noen hvertfall :D
Så sier jeg bare lykke til!Foresten, Har du noen forslag om andre rumpe øvelser du husker navnet på så bare post det i kommentarfeltet!

♥C.S

hvordan unngå å havne i luksusfellen

 • 04.11.2015 - 19:38

Det er lett å bruke penger man ikke har og da er det fort man ender opp med noen ekstra regninger her og der.... Jeg har aldri vært oppi denne situasjonen, men veldig nær og jeg kjenner en del som fort blir blakk på noen uker eller må bruke et kredittkort for å overleve resten av måneden. Hvor så fører det hen til slutt? Jo luksusfellen. Det er utrolig hvor mye rikere man kan føle seg bare på å kutte ned på visse ting og kostnader.

Bare se her!

Kjøp inn mat for hele uken


Det her med å kjøpe inn mat hver eneste dag kan fort komme ut av kontroll og du ender ofte med å bruke mer penger enn nødvendig og kaste mat som har gått ut på dato. Kjøp inn mat f.eks på en mandag og kjøp inn mat innen en viss sum som skal holde ut uken. Noen ganger kan middagen bli til rester og da kan man fint spise det dagen etterpå eller noen dager senere. Unngå helst å spise ute. En liten middag ute her og der kan fort bli 500 kr måned....om ikke mer.

Dropp spotify og netflixDet suger jo penger hvis man har dårlig råd fra før av. Har aldri hatt et behov for det ene eller det andre. Laster som regel ned sanger fra en app eller fra youtube. Filmer og serier kan man heller se på popcorn time eller laste ned fra kat og piratebay. Subs finner du på Subscene.com

Kjøp klær på ebay eller på salg i lokal butikk


Kjøper du klær om det så er 2 eller 3 plagg så kan det fort bli en 1000 lapp der altså. Jeg kjøper som regel klær som er på salg og da sparer jeg en del penger og ender opp med flere plagg enn forventet. Er ganske greit å kan handle mye for så "lite".

Velg et billig mobil abonnement med lite GB dataDet med å ha et behov for å ha mye mobildata er bare tull... Jeg bruker ikke 1 GB i måneden engang og jeg er mye på nett. Har du tilgang til wifi så bruk heller det og man trenger ikke å være tilgjengelig på nett 24/7. Det er hva man har telefon og meldinger til :)

Hakk ned på alkoholbruken og festingMan trenger ikke å feste hver helg for å ha det morsomt. Det går an å sette seg ned med kjæresten eller noen venner og bare chille med en film eller noe. Hvis du føler du har et behov drikke og feste hver helg kan du jo kjøpe en flaske av noe som kan holde til flere ganger som f.eks vodka. Det blir fort dyrt å drikke og dra ut på byen med både inngang og skyss. Kan være noe å tenke på. Et lite tips er å drikke en del før du drar ut på byen så du slipper å bruke mye penger på alkohol ute.

Dropp treningsenteret og tren heller hjemme


Det koster å trene på et treningsenter om det så er bare 200 kr i måneden så er det mye i lengden og for de pengene kunne du lett spart opp til en bolig eller en bil. Nå til dags finnes det veldig mange forskjellige apparater og utstyr man kan bruke til hjemmebruk og det finnes også videoer på spill og nett man kan følge til hjelp for enkelte øvelser og treningsmetoder med både uten og med utstyr.Der har du noen tips på hva du kan gjøre for å både spare og unngå luksusfellen :)
Håper dette innlegget var til hjelp.

♥C.S

Derfor burde du drikke mer vann!

 • 24.10.2014 - 17:15

Visste du dette?

-Vann motvirker hodepine.

-Vann øker forbrenningen og demper sultfølelse og kan være bra å drikke noen minutter før du spiser. 

-Vann renser kroppen og blir kvitt avfallstoffer som gir en sunnere kropp.

-Vann er noe du burde drikke regelmessig under trening for å unngå væsketap.

-Vann fremhever smaken på mat og styrker fordøyelsen.

-Vann er bra å drikke til alkohol for å unngå en dårlig hangover dagen etterpå.

- Vann er kroppens drivstoff og hjelper til med forbrenning, fornying av celler, vedlikeholder og reparerer.

Kan være noe å tenke på? :)
Jeg skal ihvertfall bli flinkere på å drikke vann!

-C.S

 

Tips for å få sunt hår og raskere hårvekst

 • 23.10.2014 - 21:09

Dette er det ikke alle som vet, men er helt sant! Om du vil få et sunnere hår og litt raskere hårvekst så hjelper det med å ta B-vitamin hver dag.
B-vitamin for negler og hår til å vokse fortere. Det er ulike B-vitaminer og den du må få i deg for å få raskere hårvekst og som er bra for hud og negler er vitamin B2.

B2
 kan du finne i melk, ost, kjøtt, fisk, egg og kornprodukter.

Jeg får alle typer B-vitamin gjennom et kostholdsprodukt som jeg kjøpte på butikken for rundt 40 kroner som inneholder 75 tabletter.

Håper dette var til hjelp :D

-C.S 

Hvordan skifte header uten å ødelegge designet.

 • 13.02.2014 - 21:24

Vet ikke hvor mange koder jeg har prøvd for å få dette til å funke og ingen av de hjalp.
Så jeg gjor noe jeg fant ut selv.
Ganske lett egentlig :))

1. Last opp din header i størrelse 1000 px.
(Hvis det blir for stort så last opp i mindre størrelse)
Deretter kopier URL adressen som vil si bildeadressen.
2. Gå inn på design -> rediger -> Stilsett.
Bruk Ctrl og trykk på F for å søke etter backround-image: url('
3. Lim inn URL adressen til bilde du vil bruke som header bakom koden.
 Så tar du bare på Forhåndsvis for å se om bilde ble bra i den størrelsen og hvis ikke endrer du bare størrelsenEt bilde som viser hvordan det skal se ut etter du har settet inn URL adressen.
Bildet er fra min forige blogg.

Håper dette var til hjelp :))

-C.S


 

chrissieste

Jente på 24 år som bor for tiden i Trondheim. bloggen går på litt av hvert. Mine opplevelser, oppskrifter, tips, produkter, erfaringer, interesser og om min hverdag med sykdommen fibromyalgi.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits